Bine ați venit pe site-ul Primăriei comunei Săvădisla!

Comuna Săvădisla, cu o suprafaţă de 110 km² se situează în regiunea submontană a Munţilor Gilău - Muntele Mare suprapusă bazinelor hidrografice ale râurilor Hăşdate, Săvădisla şi Valea Săvădislei.

Ca mai veche aşezare dintre satele aparţinătoare este probabil Vlaha, despre care primul document scris apare în anul 1285 şi care se mândreşte cu o biserică catolică construită în secolul al XII-lea.
Săvădisla este menţionată prima dată din timpul regelui Imre, când localitatea (villa de Sancto Ladislao) ca "possesia Zenthlaslo regalis" aparţinea moşiei Cetăţii regale Lita şi avea parohie independentă. În ziua de 27 iunie (ziua Sf. Vasile) a fiecărui an la Săvădisla se organizează festivalul corului sătesc şi se sărbătoreşte ziua de nume a localităţii.

Știri și evenimente

Anunt licitatie masa lemnoasa februarie 2018

Primaria Savadisla organizaeaza licitatie publica cu strigare in data de 22.02.2018, pentru vanzare masa lemnoasa

Hotărâri ale Consiliului local

{TITLU}

privind aprobarea organigramei si a statului de functii al aparatului de specialitate al Primarului comunei Savadisla pentru anul 2018

{TITLU}

privind modificarea si completarea Hotararii nr. 80/21.12.2018 privind insusirea inventarului bunurilor care acatuiesc domeniul public al comunei Savadisla.

{TITLU}

privind aprobarea utilizarii excedentului anual al bugetului local pentru realizarea obiectivelor de investitii cuprinse in lista de investitii aprobata de DGRFP.

Stimați concetățeni

În calitate de primar al comunei Săvădisla, adresez un sincer bun venit tuturor celor ce aţi accesat acest site, în numele comunităţii acestei comune, administraţiei publice locale şi al meu personal.
Ne dorim ca pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi în acelaşi timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna şi pe noi.
Mulţumesc în numele locuitorilor, vizitatorilor din ţară şi străinătate, pentru că aţi avut curiozitatea şi dorinţa de a afla cât mai multe despre noi, gândindu-vă poate că veţi descoperi oportunităţi de afaceri de orice natură, să sperăm că vă vor îndemna să investiţi în comuna noastră, asigurându-vă cu responsabilitate de existenţa unei administraţii publice locale deschise şi transparente.
Cu siguranţă în urma informaţiilor primite, veţi găsi măcar un lucru care vă va capta atenţia şi dorinţa de a cunoaşte pe viu frumuseţea unică a acestor meleaguri, oamenii prietenoşi, ospitalieri şi farmecul unei comune primitoare.

 

Cu respect,


Tămaș Gebe Andrei