Üdvözöljük Önt Tordaszentlászló Polgármesteri Hivatalának weboldalán!

Tordaszentlászló község, 110 km² területével Gyalu - Öreghavas hegyalj vidéki régiójában helyezkedik el Hasadát és Szentlászló völgye folyók vízrajzi medencéjében.
Az alkotó falvak közül a legősibb talán Magyarfenes, amelyről az első írásos dokumentum 1285-re tehető és amely egy XII. századbeli katolikus templommal büszkélkedhet. Tordaszentlászló legelőször Imre király idejében lett megemlítve, amikor a helység (villa de Sancto Ladislao) mint "possesia Zenthlaslo regalis" Oláhléta várához tartozott és különálló parókiával rendelkezett. Minden év június 27-én (Szent László napján) megrendezésre kerül a falusi kórustalálkozó és megünneplik a helység névadóját.

Helyi tanács határozatai

{TITLU}

a közgyűlés elnökének a megválasztásásrol a 2015 január 1- március 31 időszakára

{TITLU}

elektromos energia eloszlatási kapacitás átutalására nézően az S.C. FDEE Észak Erdély Elektromos Elosztás SA – SDEE Kolozsvár részére

{TITLU}

a módositására és kiegészitésére a 2014 március 22/27 sz. hat.-nak, amely a Tordaszentlászló-i község közkincséhez tartózó jószágok leltárának elsajátitására néz

Tisztelt látogatók!

Tordaszentlászlói polgármesteri minőségemben kívánok minden jót az oldalra látogatóknak a község, a helyi közigazgatás és jómagam nevében. Szeretnénk ezúton is segíteni a lakosokat , megadva nekik a helyi közigazgatási információkhoz való hozzáférési lehetőséget, ugyanakkor elérhetőek és nyitottak lenni azok számára, akik szeretnék megismerni a községet és minket. Köszönöm a lakosok, bel - és külföldi látogatók nevében, hogy érdeklődnek és szeretnének minél többet megtudni rólunk. Ha olyan üzleti lehetőséget találnak, amely arra sarkallja Önöket, hogy befektessenek a községünkbe, biztosak lehetnek afelől, hogy egy nyitott és átlátható helyi közigazgatás várja önöket. A községünkről való érdeklődésük során találtak majd legalább egy olyan lehetőséget, amely megragadja figyelmüket és ami arra készteti Önöket , hogy meglátogassák élőben ezen régió barátságos, vendégszerető és befogadó varázsát, egyedi szépségét.

Tisztelettel,

 


Tămaș Gebe Andrei